Kurva anyátok

kurva anyátok

Attached: alma.gif (368x349, 35.67K)

fasszagú a lehelletem

Attached: 1649493403227.png (642x356, 134.34K)

fegyőr vagyok

hetero vagyok

Dormeau adânc sicriele de plumb,
Și flori de plumb și funerar veștmânt -
Stam singur în cavou… și era vânt…
Și scârțâiau coroanele de plumb.

Dormea întors amorul meu de plumb,
Pe flori de plumb, și-am început să-l strig -
Stam singur lângă mort… și era frig…
Și-i atârnau aripile de plumb.

Schiffer András: Donáth Anna megváltóként térhet vissza

A volt LMP-s képviselő szerint az ellenzék az elkövetkező időben megpróbálja majd kiszorítani Gyurcsány Ferencet és a DK-t a vezető szerepből.
Magában az, hogy Fekete Győr Andrást leszedik, nem meglepő. Mondhatnánk azt is, hogy nincs itt semmi látnivaló – mondta Schiffer András ügyvéd, volt országgyűlési képviselő az InfoRádió Aréna című műsorában. Szerinte

Fekete-Győr András silány teljesítménye után ez nem meglepő.
Hozzátette: nagyon az a megérzése, hogy Donáth Anna két év múlva felbukkan majd.

„Donáth Anna megváltóként térhet vissza” – mondta a politikus, aki szerint az ellenzék az elkövetkező időben megpróbálja majd kiszorítani Gyurcsány Ferencet és a DK-t a vezető szerepből. Szerinte az ellenzék megpróbálja „újracsomagolni a dolgokat”, a vezető szerep pedig Donáth Anna kezébe kerül majd.

A Momentum Mozgalom korábbi elnökével kapcsolatban elmondta: nem tudunk semmit, hogy mit gondol Donáth Anna a világról és azon belül Magyarországról.

Attached: Annácska amikor fekete bikát lát.gif (246x251, 2.67M)

menj innen te veréb

Világot látna, de hazatérne a legjobb Hargita megyei érettségiző
Tanári pályára készül Hargita megye legjobb érettségi eredményét elért tanulója, Solyom-Biró Orsolya. A gyergyószentmiklósi Salamon Ernő Gimnázium matematika-informatika osztályában végzett diáklány Kolozsváron kezdi ősszel az egyetemet.

A 2021/2022-es tanévben a Hargita megyei magyar tagozatos érettségiző diákok közül a gyergyószentmiklósi Solyom-Biró Orsolya érte el a legjobb eredményt. A Salamon Ernő Gimnázium intenzív matematika-informatika szakos diákja 9,72-es átlaggal abszolválta az érettségi vizsgát.

Solyom-Biró Orsolya a Maszol érdeklődésére elmondta: a gimnáziumi évek kezdetén voltak ugyan kisebb nehézségei, ám miután megszokta az „új rendszert”, első tanuló volt végig a középiskola ideje alatt. Kedvenc tantárgya a magyar volt, ám a matematikát is nagyon kedvelte, főleg azért, mert nagyon jó tanárai voltak ebből a tárgyból és közel hozták hozzá a számok világát. Emellett a román irodalom is közel állt hozzá, ahogy a fizikát is érdekes dolognak tartja.

Orsolya elmondása szerint a négy év alatt végig próbált tudatosan készülni az érettségire, viszont 9-10. osztályban még nem igazán látta át, milyen konkrét tudásra lenne szükség a sikeres vizsgákhoz, mit kellene igazán megtanulni. Éppen ezért a valóban tudatos felkészülés számára a 12. osztályban kezdődött el és az év végén, április-májusban volt egy „nagy hajrá”.

Attached: IMG_6691.jpg (1600x1177, 75.72K)

A lakosság jelentős részét nem sikerül összeírni, akár több mint 150 ezer magyar maradhat ki a népszámlálásból

Továbbra is lassan halad a népszámlálás második, személyes lekérdezésen alapuló szakasza, emiatt bő egy héttel a népszámlálás tervezett vége előtt a Statisztikai Intézet által becsült lakosság mintegy egynegyede még nincs regisztrálva.


A jelentős magyar lakosságú megyék helyzete is kedvezőtlen: Kolozsban 29, Szatmárban 24, Marosban 23, Biharban 19, Szilágyban 18, Hargitában 17, Kovászna megyében pedig a feltételezett lakosság 16%-át nem sikerült lekérdezni eddig.


A magyarlakta települések hatékonyságát vizsgálva az becsülhető, hogy akár több mint 150 ezer magyar kimaradhat az idei népszámlálásból, amennyiben nem sikerül javítani az összeírás ütemét. Alapvetően a nagyobb városokban, de sok faluban is gond van, olyan helyeken is, ahol számottevő a magyar lakosság száma és aránya. A jelentős magyarlakta városok közül a következők állnak gyengén: Temesvár (46%-a a becsült lakosságnak nincs még megszámolva), Kolozsvár (38%), Marosvásárhely (32%), Gyergyószentmiklós (30%), Csíkszereda (28%), Szatmárnémeti (28%), Arad (26%), Brassó (24%), Nagyvárad (23%) – írja a Népszámlálás.ro közleménye.

Az alábbiakban azon települések listáját olvashatják, ahol jelentős számú vagy arányú magyar él, viszont a népszámlálásban még nincs összeírva a becsült lakosság több mint egyötöde:
Arad megye: Arad (26%), Pécska (21%), Tőzmiske (23%), Sofronya (32%).
Besztrece-Naszód megye: Beszterce (23%).
Bihar megye: Nagyvárad (23%), Nagyszalonta (22%).
Brassó megye: Brassó (24%), Négyfalu (26%).
Fehér megye: Magyarlapád (23%), Székelykocsárd (33%).
Hargita megye: Csíkszereda (28%), Gyergyószentmiklós (30%), Gyimesközéplok (36%), Csíkszentgyörgy (28%), Siménfalva (22%), Felsőboldogfalva (25%), Csíkcsicsó (30%), Csíkszentmihály (20%), Etéd (22%), Madéfalva (20%), Szentábrahám (28%), Csíkmadaras (23%), Csíkpálfalva (31%), Tusnádfürdő (29%), Székelyandrásfalva (27%), Kányád (22%).
Hunyad megye: Déva (42%).
Kolozs megye: Kolozsvár (38%), Torda (27%), Szamosújvár (21%), Szászfenes (31%), Kisbács (25%), Várfalva (24%).
Kovászna megye: Zágon (22%), Uzon (20%), Torja (30%), Ozsdola (21%), Bölön (21%), Gidófalva (35%), Kökös (20%), Esztelnek (33%), Dálnok (22%).
Máramaros megye: Nagybánya (32%), Máramarossziget (35%).
Maros megye: Marosvásárhely (32%), Szászrégen (32%), Segesvár (38%), Marosszentgyörgy (38%), Mezőcsávás (29%), Nagyernye (25%), Gernyeszeg (33%), Kerelőszentpál (28%), Marossárpatak (22%), Makfalva (23%), Nyárádgálfalva (24%), Beresztelke (21%), Csíkfalva (27%), Sóvárad (24%), Backamadaras (24%), Székelyhodos (32%), Magyarbükkös (22%).
Szatmár megye: Szatmárnémeti (28%), Nagykároly (27%), Sárköz (34%), Halmi (38%), Pusztadaróc (23%), Túrterebes (38%), Mikola (43%), Hadad (21%), Kökényesd (34%), Egri (46%), Szilágypér (25%).
Szeben megye: Medgyes (30%).
Szilágy megye: Zilah (22%), Szilágysomlyó (43%), Sarmaság (24%).
Temes megye: Temesvár (46%).

Nem halad a tervek szerint a népszámlálás Gyergyószentmiklóson

Országszerte lelassult a népszámlálás folyamata, és Gyergyószentmiklós sem áll jól e tekintetben. Tizennyolc népszámlálóbiztos járja a várost, de már látható, hogy számos, időközben felmerült probléma miatt a július 17-i határidő előtt nem lehet befejezni az összeírást.

Harminc százalék vár összeírásra Az online „önkitöltős” időszakban 10 ezer fő rögzítette az adatait személyesen vagy a biztosok által az erre a célra kialakított összeíró pontokon, ami mintegy 65 százaléka annak a 17 023 főnek, akik a statisztikai hivatal adatai szerint Gyergyószentmiklóson élnek.

A polgármester reméli, hogy meghosszabbítják majd a népszámlálás határidejét, hiszen optimista számítások szerint is csak 85 százalékot fognak elérni a jövő hét végéig.

Attached: nn_sajtaj_polgarmester_gyergyo_nepszam.jpg (1320x987, 186.66K)

áldás
nem az én hibám, hogy ronda az arcom és egyetlen nő sem tudna megcsókolni öklendezés nélkül
nem az én hibám hogy alacsony vagyok, alacsonyabb a legtöbb nőnél és nem tudnak erős férfiként tekinteni rám aki mellett biztonságban lehetnek
nem az én hibám hogy kicsi vékony farkam van ami kiverésre sem jó nem hogy punciba rakásra
nem és nem és nem az én hibám
aki szexelhet az nem dolgozott meg érte, csakis a jó gének miatt teheti meg
mi pedig csak a rossz gének miatt vagyunk szüzek

Az Awake fesztivál városi kiadását tartják a hétvégén Marosvásárhelyen, amelynek részeként koncertek, kerekasztal-beszélgetések is lesznek. A belépés ingyenes, de egy sor feltételhez kötött.

A marosvásárhelyi várban két színpaddal, Tápláld az elméd beszélgetésekkel, egyedi fényinstallációkkal várják a közönséget július 8-10 között délutánonként, de lesz bazár is, ahol egyedi ékszereket, ruhákat, használati tárgyakat lehet megnézni, megvásárolni. A szervezők tájékoztatása szerint pénteken vissza lehet nézni felvételről a 2018-ban a gernyeszegi Teleki Kastélyban tartott Awake fesztiválon fellépő Vita de Vie együttes koncertjét, amelyen a marosvásárhelyi filharmonikusokkal közösen kápráztatták el a közönséget. Szombaton 19 óra 30 perctől a nagyszínpadon a Flatsharks, majd a JazzyBIT koncertezik, 20 óra 45 perctől a sZempöl, majd az estét Akua Naru koncertje zárja. Vasárnap 18 óra 30 perctől a Koszika & The HotShots nyitja a bulit, őket követi a Gramofone, a Jazzbois és végül a Deliric X Silent Strike & Muse Quartet koncert. A kisszínpadon mindhárom este lemezlovasok szórakoztatják az érdeklődőket.

Ahogy a korábbi kiadásokon is megszokhattuk az Awake fesztiválon nemcsak zenére fektetik a hangsúlyt, igazi közösségi eseményt szerveznek. Így a koncertek mellett idén is lesznek társasjáték napok, de bemutatkoznak a vásárhelyi tetoválóművészek is, de megismerhetjük azt a tortaműhelyt amely a román királyi családnak is biztosítja az édességet.

Attached: o_awake_03_hv.jpg (1200x800, 203.53K)

A nyugalom a legfontosabb – vallja a legjobb érettségi eredményt elért csíkszéki diáklány

Nem szokványos történet a legjobb érettségi eredményeket elérő csíkszéki diáké: Condrat Paula nem készült következetesen a megmérettetésre, és azt is nehezen döntötte el, hol szeretné folytatni tanulmányait. Végül azonban minden a helyére került, és másoknak is azt tanácsolja, hogy a siker érdekében őrizzék meg nyugalmukat.

A Márton Áron Főgimnázium társadalomtudományok szakán végzett Condrat Paula érte el a legjobb érettségi eredményeket idén Csíkszéken 9,65-ös átlaggal. A csíkszeredai lányt meglepte a kiváló eredmény, mivel esetében a felkészülési időszak igencsak kaotikusra sikerült. Nehéz volt dönteni Mint megkeresésünkre felelevenítette, nagyon sok minden történt egyszerre az életében, a magánélete mellett pedig nehéz volt csak az érettségire koncentrálni. Emiatt nem volt annyira szervezett, mint amennyire szokott, és ahogy azt elvárta volna magától ebben az időszakban.
„Minden nap igyekeztem ezzel foglalkozni, de a történelem vizsgára például egy hét alatt készültem fel, mert azelőtt nem volt időm. Emiatt meglepőek az eredményeim. Azzal van szerencsém, hogy nagyon hamar megjegyzem a dolgokat, ha órán odafigyeltem, az megmaradt, így otthon elég volt csak még egyszer átnézni. Az érettségi esetében éreztem, hogy nem tudtam jól beosztani az időmet.Ettől függetlenül éreztem, hogy nem ment rosszul, de azt nem gondoltam volna, hogy első leszek Csíkszéken” – árulta el Paula.

Hozzátette: egyik tételt sem érezte kimagaslóan nehéznek, de a többséghez hasonlóan a román vizsgát tartja a legnagyobb kihívásnak, abból is kapta a legalacsonyabb jegyet. Hozzátette: a jövőbeli tervek tekintetében sem volt határozott. Sok terület érdekli, ezért nehezen kötelezte el magát egy mellett.

Attached: nn_condrat-paula-vn-010.jpg (1320x879, 207.69K)

Mint egy tizenháromezer éves fagyi egy lestrapált hűtőládában: lassan olvadozik az Aranyosfői-jégbarlang jege

A globális felmelegedés hatására az utóbbi pár évben példátlan mértékű olvadásnak indult a világ egyik legrégebbi és legnagyobb földalatti gleccsere. Mára egy év alatt akár 20-25 centimétert is veszíthet vastagságából.

A múlt hétvégén egy alpesi gleccser leszakadt a Dolomitokban, maga alá temetve a környéken lévő túrázókat, ami ismét ráirányította a figyelmet az éghajlatváltozás és a globális felmelegedés lehetséges következményeire. A jégtakarók olvadásának gyors üteme miatt hasonló katasztrófák bármikor bekövetkezhetnek, figyelmeztet a nemzetközi szakvélekedéssel összhangban a kolozsvári barlangtani intézet kutatója, Aurel Perșoiu, akit a témáról kérdeztek.

A felmelegedés már az Aranyosfői-jégbarlangban (Scărișoara) is érezteti hatását, ahol az utóbbi három-négy év alatt több jég olvadt el, mint azelőtt bármikor – legalábbis amióta méréseket végeznek a barlangban, azaz 1921 óta. A világ egyik legrégebbi és legnagyobb földalatti gleccserét tartalmazó barlangja százezer köbméter jeget foglal magába. Tizenháromezer éves történelme ideje alatt nem valószínű, hogy akkora mértékű jégolvadás lett volna, mint mostanában, főleg az utóbbi három-négy évben. Húsz év alatt átlagosan 2-3 centimétert vesztett vastagságából a jég, ez ma már egy év alatt akár 20-25 centimétert is jelenthet, magyarázta a kutató.

Persze, nem kell attól tartani, hogy egyik napról a másikra eltűnik a népszerű turistacélpont, de visszafordítani a folyamatot már aligha lehet.

Attached: peștera din Scărișoara.jpg (800x460, 136.99K)

Et alors je vais boire mon café. Long, noir, et sans sucre.

Mi ez a sok buzi román cigány az almában?
MILYEN DOLOG AZ HOGY BELESZARNAK AZ ALMA KÖZEPIBE?

Attached: negro1.jpg (600x400, 86.18K)

Attached: 1657176515767.webm (1920x1080, 2.75M)

Cum adică?

Attached: maxresdefault.jpg (1280x720, 151.56K)

abetesik…