Edycja europejska
w poprzednim odcinku:
/polska/
w tej postuje
Gdzi znalezc w polsce gf w polowie polska w polowie wietnamska
byłem
co mnie obchodzą jakieś bałkańskie kraje
no i co z tego że odmalują elewacje jak chodnik nadal stary, trawa wyschnięta a droga pokryta kocimi łbami, do tego znając życie w podwórkach kamienic nic nie zrobią i dalej będzie trzeci świat
łódź i może warszawa
z ziemi peruwiańskiej do /polski/
w sklepie z gf
>no i co z tego że odmalują elewacje jak chodnik nadal stary, trawa wyschnięta
chodniki też są odnawiane, ale na google maps są stare zdjęcia i nie widać
>droga pokryta kocimi łbami
to jest traktowane jako zabytek i nie będzie innej nawierzchni bo warszawski konserwator zabytków tak zadecydował
>byłem
i najwyraźniej gówno widzialeś
gdzie byłeś i ile razy
Od kiedy w telewizji reklamują leki na łysienie? Jak to zobaczyłem to myślałem, że to scam jak te szampony ale sprawdziłem i podobno to minoksydyl
w hamburgu na wizytę u twojej starej, wielokrotnie
no i elegancko, obca spadła
>to jest traktowane jako zabytek i nie będzie innej nawierzchni bo warszawski konserwator zabytków tak zadecydował
nawet jeśli, to i tak pewna modernizacja jest możliwa, np. wydzielenie zatok parkingowych żeby samochody nie parkowały na chodnikach. Ale w Polsce każdy ma to gdzieś i co najwyżej postawią słupki, a samochód i tak się wciśnie
kilka byłem, głównie w Berlinie. I ten rzekomo biedny i zapuszczony Berlin z polskiej perspektywy wygląda jak najlepiej zadbane miasto na świecie
czyli larp jak zwykle debil sie wypowiada a poza próg piwnicy nie wylazł
Why not use the Lublin Edition? Is Lublin a cursed city?
wszystko na wschód od wisły jest
znacie tą piosenkę otwieram wino ze swoją dziewczyną? to nie o mnie bo nie mam dziewczyny
to nie mój post
ja znam tylko dzieci u dziadków bo wszędzie to gówno puszczają
ale to też nie o mnie bo nie mam dzieci i dziadków
ja jeździłem regularnie w okolice drezna, norymbergii i do stuttgartu
oprócz chodników które są rzeczywiście ładnie wyrównane, było jak w polszy
a stuttgart zaskoczył mnie rozjebanymi ulicami i chodnikami które w ciągu pół roku nie ruszyły z miejsca i mówie tu o rejonach spoza tego w którym robią nowy dworzec
o śmieciach na ulicach i przepełnionych koszach na rynku z których sypały sie śmieci nie chce nawet wspominać
bzdury opowiadasz, nawet na gsv mimo że zdjęcia z 2008 roku widać, że takie Drezno miażdży jakiekolwiek polskie miasto (w roku 2022) pod względem poziomu wykończenia i zadbania
>nawet jeśli, to i tak pewna modernizacja jest możliwa, np. wydzielenie zatok parkingowych żeby samochody nie parkowały na chodnikach
jezdnie też są odnawiane ale oczywiście nie ma wydzielonych miejsc parkingowych i wszyscy parkują na chodnikach jak zwierzęta
niemcy dobrze
Polska źle
czego nie rozumiesz
W Polsce wszystkie stałyby na chodniku, no chyba że byłyby słupki. A w Niemczech bez słupków każdy wie, żeby nie wjeżdżać na chodnik. Czemu u nas tak nie można?
>zdjęcia
okej
>no chyba że byłyby słupki
w polsce i tak potem janusze te słupki odkręcają bo im "przeszkadzają w parkowaniu"
>ale wiesz, google specjalnie retuszuje zdjęcia niemieckich miast i wymazuje syf i brzydkie miejsca, żeby Polaków dupa piekła
nie pojmuję o co chodzi, przecież taka parka strażników przeszłaby wzdłuż dowolnej polskiej ulicy i cyk, 5k do budżetu miasta z mandatów za złe parkowanie
ale każdy ma to w dupie
chłop spać idzie, dobranoc przyjaciele
co?
wszystko ma zady i walety
>to jest traktowane jako zabytek i nie będzie innej nawierzchni bo warszawski konserwator zabytków tak zadecydował
baza, zawsze dobrze jak samochodziary piecze dupa
>mieszkaj w największym mieście z tramwajami autobusami i metrem
>wpierdalaj się gdzie popadnie na chodnik niszcząc przy tym chodnik
taki wygląd wykształconych z wielkich ośrodków
do tego w Polsce każdy budynek byłby pomalowany na inny kolor, obramowania okien byłyby z pięciu różnych rodzajów materiałów i kolorów z przewagą białego PCV
właśnie to jest problem w Polsce, że nikt nie przywiązuje wagi do detali a po drugie, że nie ma żadnego kompleksowego zamysłu, każda wspólnota/właściciel remontuje swoje jak chce, bez zwracania uwagi czy jest to spójne z resztą otoczenia, a wręcz każdy chce, żeby było inaczej i się wyróżniało
widocznie w polsce po prostu się nie da i tyle
jak chodzę po kamionku to już widać że te świeżo odnowione chodniki są miejscami rozpierdolone bo janusz musi zaparkować swoim 3 tonowym dostawczakiem
branoc
no bo nie wiem o co ci chodzi, że nie pasują ci zdjęcia
papa
przeczytalem chlop srac idzie ale dobranoc
no to że w chuju mam zdjęcia kiedy ja tam byłem i widziałem
na kamionku plan zagospodarowania przestrzennego jest przygotowywany od 2008 roku i nadal go nie skończyli, więc wszystko jest robione na wuzetkach kurwa mać ja pierdolę
cześć, też macie kutasy?
w Polsce przede wszystkim jest ten problem, że parkowanie na chodniku jest legalne i ludzie mają tak w głowie, że chodnik to po prostu parking, jesteśmy chyba jednym krajem w Europie gdzie to jest dozwolone (wprowadzono to w latach 80-tych)
co ciekawe, jak pomiędzy jezdnią a chodnikiem jest pasek zieleni, to nawet janusz ma poczucie, że nie powinien tam wjeżdżać
no to skoro widziałeś coś innego niż na zdjęciach to albo google retuszuje zdjęcia żeby oszukiwać ludzi, albo ty kłamiesz, inaczej się nie da
nie
nawet dwa
objechałeś całe drezno tymi zdjęciami?
a gdzie mają parkować jak nie ma miejsca
jest legalne jak jest 2.5m zachowane chyba ale nie pamiętam ile musi być
co i tak jest patolą
bazowany konserwator warszawski dabuje na samochodziarzy i deweloper kiedy może bo niestety nie ma tak dużo mocy
polak jak widzi krawężnik to po prostu musi na niego wjechać
większą część widziałem
wzdłuż ulicy, miejsce zawsze jest, co najwyżej wąskie ulice powinny być jednokierunkowe
no tak niestety jest
swój i chłopaka?
>większą część
>zdjęciami
ja cie prosze
mogą iść na piechotę albo pojechać tramwajem
nie, oba są moje
no chyba zdjęciami szybciej i więcej zobaczę niż jeżdżąc po mieście